0722-575-361

0722-575-361

בשמים היישר מן הטבע

עם התפתחות הטכנולוגיה, המהפכות בתחום התעשייה והאלקטרוניקה, הפיתוחים ההולכים ותופחים בתחום התקשורת והסלולר, עולה הצורך האנושי בחזרה לטבע. אנשים כמהים למגע אישי, ירוק ובריא. תחום התזונה הבריאה, הטבעית האורגנית, זוכה לחשיפה אדירה וכעת – גם בתחום הבשמים. יותר ויותר אנשים מחפשים בשמים ממקור טבעי, או מוצרי טיפוח מעולם הספא, הקוסמטיקה והיופי. במאמר הבא נכיר מעט את השיטה הבריאה למיצוי שמנים ובשמים טבעיים.
 
מאילו חומרי גלם המצויים בטבע מייצרים ניחוחות בושם ותמציות?
שרף – הינו הנוזל הדביק בצבע עין הענבר, המופק מעצים כגון עצי אורן. בתהליך עיבוד בשמים משתמשים בשרף. לשימוש בצמח השרף לצורך הכנת בשמים וקטורות יש מקורות אפילו בעת העתיקה. כידוע, שימושו הראשוני היה להרחקת יתושים, אך קיימת עדויות  לשימוש בשרף המופק מעץ הלבונה ליצירת בשמים, עוד בתקופת בית המקדש.
 
פרחים – במיצוי הפרחים משתמשים לא רק להפקת בשמים. בתהליך מיוחד ניתן להנפיק משעוות פרחים, מוצרים קוסמטיים המשמשים לספא ולטיפוח. וכמובן קיימת תעשיית בשמים שלמה המבוססת על תהליך של מיצוי ועיבוד תמציות ריח טבעיות מפרחים, כגון: סיגליות, לילך, ורדי בר, שושנים, יסמין וכן הלאה. בשמים המופקים מתמציות פרחים, מדיפים ניחוחות מעודנים ורומנטיים. לא סתם אמרה מרלין מונרו, “ניחוח הסיגליות גורם להם להתאהב בי”… בנוסף לשימוש בפרחים ליצירת בשמים, באמצעות כבישה של פרחים באמצעות שיטה מיוחדת של שכבות מלח, מייצרים מהפרחים את הפו פורי המפורסם שנועד לבשם את החדר ולהעניק לו צבעוניות ויופי. 
 
פירות – אין ניחוח בשמים רענן מניחוח ההדקים הטבעי, הקסום והראשוני. בשמים רבים מיוצרים מתמציות הדרים שונות וניחוחות אלו הם שמעניקים לבשמים את הניחוח הראשון ש”תופס” אותנו. ישנן עדויות לשימוש פירות נוספים כמו תאנה בשלה על מנת לייצר ניחוחות בשמים ומוצרי ספא מפנקים כמו קרמים וסבונים ומוצרים של טיפולי אסתטיקה.
 
באילו אמצעים מפיקים ניחוחות בושם מן הטבע?
מיצוי ניחוחות בשמים במשרה – באמצעות השריית פרחים בשמן ממצים את הניחוח הנעים ועל ידי כך מייצרים בשמים על בסיס פרחים, זאת כמובן בשילוב שיטות נוספות.מיצוי ניחוחות באמצעות כבישה – אמנם מושג הכבישה ובעיקר כבישה קרה מוכר לנו יותר מעולם כבישת שמני הזית, אך אותה פעולה של כבישה קרה ניתן לבצע עם קליפות תפוז או לימון ליצירת בשמים מרעננים על בסיס פירות הדר.
מיצוי ניחוחות בשמים ותמציות מן הטבע באמצעות אדים – שיטה הנקראת גם זיקוק.
 
הכנת בשמים ושמנים בשימוש באלכוהול ובסחיטה – את השמן הטבעי שנותר מסחיטה של צמחי מרפא ושל צמחים מן הטבע, ממיסים בחומר מיוחד ומשלבים בתהליך אלכוהול, המסייע למצות את השמן הזך ביותר ממנו רוקחים בשמים בעלי ניחוח מרענן וטבעי.
 

נשמח לעמוד לשירותכם בכל עת בטלפון 0722-575-361
או מלאו פרטיכם בטופס
ונחזור אליכם בהקדם:

טלפון
0722-575-361

נשמח לעמוד לשירותכם בכל עת בטלפון
0722-575-361

 
או מלאו פרטיכם בטופס
ונחזור אליכם בהקדם:
 

 
טלפון
0722-575-361

LORENZO VILLORESI FIRENZE
  תל אביב והמרכז     ירושלים והסביבה     חיפה והצפון     השרון והסביבה     השפלה והסביבה     באר שבע והדרום  
נקודת מכירה ראשית - חנות הדגל:
הרצל רוזנבלום 8, מתחם סי אנד סאן, תל אביב